hoe lang nog

vrijdag 3 juni 2011

MGM Grand Las Vegas

Ik denk dat we er bijna uit zijn over het hotel in Vegas. Het wordt MGM Grand (98% zekerheid)



MGM omschrijving

MGM Grand Las Vegas ligt aan de Las Vegas Boulevard ("the strip"). Het hotel was tot 1980 gesitueerd op de plaats waar nu het 'Bally's hotel' staat. Na de brand in 1980 is het hotel verhuisd naar de huidige plaats en is in 1993 geopend
Het hotel heeft een oppervlakte van ongeveer 46 ha, heeft een vloeroppervlakte van 16.000 m² en was met 5044 kamers het grootste hotel ter wereld. Het thema van het groene MGM Grand hotel zijn de MGM films. Voor het hotel staat de 15 meter hoge, uit brons gemaakte, leeuw Leo, het symbool van de MGM-filmstudio's. MGM Grand Hotel ligt tussen het Tropicana hotel en het Planet Hollywood Hotel (voorheen Aladdin Hotel) en het ligt tegenover het New York New York hotel. MGM Grand is het eindstation van de Monorail
MGM Grand noemt zich ook wel de "The City of Entertainment". Behalve dat ze het grootste casino van Las Vegas hebben staat MGM Grand ook bekend om haar grote concerten van wereldberoemde artiesten en belangrijke sportevenementen waaronder het wereldkampioenschap boksen en tennis. Het hotel heeft negen restaurants en verscheidene winkels en twee nachtclubs.




Waarom MGM Grand?


  • We zijn er al een keer eerder geweest en het is toen goed bevallen, nette kamer voor een redelijke prijs. MGM Grand is niet het goedkoopste hotel, een beetje een middenmoot op de Strip. Prijs voor 5 overnachtingen komt nu op ongeveer EUR 300, dankzij de zwakke dollarkoers :-)


  • Het hotel ligt zo'n beetje op het midden van de Strip, het is dus goed mogelijk om een aantal hotels dicht in de buurt lopend te bezoeken.


  • En voor ons de belangrijkste reden is het zwembad. Het is wel een stukje lopen om er te komen maar ze hebben een lazy river en die is heerlijk. Lekker een beetje ronddrijven in een rondje en je komt van zelf weer bij je plek terug. Langs de river staan allemaal ligstoelen, zodat het niet zo erg massaal lijkt als bij een vierkant zwembad waarbij alle stoelen naast elkaar staan opgesteld.


.


Nu kan je bij de MGM Grand voor dezelfde prijs kiezen uit 2 kamers:




  • Grand Tower Room: Volgens mij zijn dit de oudere kamers.



  • West Wing Room, dit zijn de iets kleinere maar wel moderne kamers.



Als het kan dan gaan we voor the West Wing, is dan wel wat kleiner, maar wat heb je nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten