hoe lang nog

woensdag 15 juni 2011

Valley of fire

Het Park
Het landschap van Valley of Fire State Park is op de volgende manier gevormd. Vroeger bevonden zich hier enorme zandduinen, die bedekt werden door andere zandlagen. Het enorme gewicht zorgde ervoor dat de onderste lagen versteenden. Miljoenen jaren later kwamen de versteende lagen weer aan de oppervlakte, en werden zo blootgesteld aan de krachten van wind- en watererosie. Hierdoor zijn allerlei prachtige, grillige vormen ontstaan. De ijzerhoudende mineralen in het zandsteen kwamen in aanraking met de lucht, en zijn daardoor gaan oxideren. De rotsen hebben hieraan hun rode, gele en roze kleuren te danken; vooral tijdens zonsopgang en zonsondergang komen de kleuren erg mooi uit. Het park heeft hieraan de naam "Valley of Fire" te danken.



Je kan het park dus het beste bij zonsopgang of zonsondergang bezoek. Ik heb even nagevraagd, de zon komt op om 6 uur 's-morgens en gaat om 7 uur onder. Dus dat wordt vroeg opstaan!!

Route

De kortste route vanuit Las Vegas naar Valley of Fire is over de Interstate 15. De afslag naar het park staat duidelijk aangegeven. Langs deze weg ben je  in ongeveer een uur in het park. Wie wat meer tijd kan uittrekken, kan ook via de 167 rijden. Deze weg staat ook bekend als de Northshore Road, omdat de weg dicht langs de oever van Lake Mead slingert. Op verschillende plaatsen heb je een fraai uitzicht op dit grote stuwmeer, dat door de beroemde Hooverdam werd gevormd. In tegenstelling tot de I-15-route, die nogal saai is en alleen maar uitnodigt tot snel doorrijden, is de 167 een weg die door een uitermate fraai gebied voert.
Het lijkt me het beste om heen snel te gaan en terug via de touristische route

Balance Rock

Gorilla


Adelaar

Olifant
 

Trouwkapel
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten